Uitvaart regelen

Het regelen van een uitvaart was vroeger eenvoudiger, een uitvaart verliep vrij standaard. Mensen hebben tegenwoordig meer vrijheid en kunnen meer zelf bepalen. Dat betekent niet dat er geen gebruiken meer zijn. Mensen kiezen steeds vaker zelf wat ze willen.

De kosten van een uitvaart

Elke uitvaart is anders. Een groep kiest voor een eenvoudige bijeenkomst, een andere groep voor een uitgebreide bijeenkomst. De kosten ervan zijn afhankelijk van uw keuzes. De uitvaartkosten kunnen variëren van ongeveer € 2500 voor een eenvoudige uitvaart tot wel € 12000 voor een uitgebreide uitvaart. Een uitvaart kost gemiddeld ongeveer € 7500.

De kosten voor een crematie zijn meestal lager dan die van een begrafenis. Maar ook bij een crematie moet u rekening houden met meer kosten dan alleen die van het cremeren. De uiteindelijke kosten worden ook beïnvloed door de keuze voor een uitvaartkist en de locatie waar de uitvaartbijeenkomst wordt gehouden. 

Uitvaartverzekering

Heeft u een uitvaartverzekering, dan zal de verzekeraar het verzekerde bedrag voor zijn rekening nemen. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste balans tussen uw wensen en het budget. Voor ieder budget maken wij de uitvaart mogelijk.